Om oss

Jag som äger och Driver ESSpaws Parrotmusic heter Rebecka Svensson. Jag bor ett par mil söder om Borås, i Svenljunga kommun, tillsammans med min man, våra två hundar och fyra papegojor.
Mina stora intressen musik och djur är grunden till ESSpaws Parrotmusic.
Jag är utbildad djurtränare, hundinstruktör, beteendecoach/hundpsykolog och terapihundsförare.
Mycket av kursverksamheten hålls i Svenljunga eller Borås.
Se mer under hundkurser/privatträningar


Mitt intresse för musiken började redan som liten då jag i tidig ålder gillade att spela triangel på sångstunderna varenda vecka. Vid tio års ålder kom jag i kontakt med instrumentet violin, eller det mer vardagliga namnet fiol, På ett midsommarfirande i samhället där jag växte upp. Ganska snart var jag fast besluten om att jag ville spela Violin och mina föräldrar hjälpte mig att söka in på kulturskolan, väntetiden var lång men tillslut kom jag in. Jag fick då prova på de olika instrumenten, så som -piano, -flöjt, -gitarr, -Violin, -cello och kontrabas, men det var fortfarande violinen som tilltalade mig mest.

Strax efter det började jag med individuella fiollektioner och inte allt för lång tid efter det kom jag med i en stråkorkester på kulturskolan, med tiden så fick jag även börja vara delaktig på uppträdanden. Jag bytte sedan till ungdomsorkestern och sökte och kom in på flerämnesprogrammet på Borås kulturskola. Jag började då spela gitarr och läsa musikteori, efter cirka ett år så insåg jag att jag ville utveckla mig inom flera andra instrument också och började då även spela altfiol och piano, strax efter det började jag också att läsa ensembleledning/dirigering. jag upptäckte också ganska snart att den svenska folkmusiken tilltalade mig, och jag blev då medlem i Borås spelmanslag, där jag än idag är med och spelar. Snart kom jag också i kontakt med övriga världsmusiken, och främst den irländska folkmusiken som passar väldigt bra på Violin.

 

 

Mitt andra stora intresse är djur, och deras beteenden, träning och inlärning.
Att djur i allmänhet skulle få så stor plats i mitt liv är egentligen inte alls konstigt, för ända sen barnsben har ja vart väldigt intresserad, för att inte säga tokig i djur! Jag har tillbringat många timmar i stall och bland hästar, kor och grisar, och vi har alltid haft papegojor i familjen, och när jag var i tonåren skaffade vi familjens första hund, det var då jag upptäckte det roliga i att träna djur. Jag tränade och tävlade i Agility, och tränade spår och lydnad med hunden. för att utveckla träningen och arbetet med djuren började jag träna familjens papegojor, då föddes idén till vad som idag är ESSpaws Parrotmusic.

 

kvintetten